Fülöp-szigeteki és ausztrál weblapokat törtek fel hackerek

Manila |

<p>Fülöp-szigeteki kormányügynökségek és ausztrál vállalatok weboldalait törték fel vasárnap az állításuk szerint az Anonymous nevű nemzetközi kalózhálózattal kapcsolatban álló hackerek.</p>

A magát Anonymous Indonesiának nevező csoport egy listát töltött fel a Twitter-oldalára több mint száz ausztrál vállalat nevével, amelyeknek feltörte a weblapját. Közleményük szerint akciójuk válasz az Ausztrália által végzett kémtevékenységre.    "Vessenek véget az Indonézia elleni kémkedésnek" - írták a hackerek a jellemzően ausztrál kisvállalatok tulajdonában álló honlapok főoldalára. A  cégeket valószínűleg véletlenszerűen választották ki.    Ronthatnak az Ausztrália és fontos stratégiai szövetségese, Indonézia közötti kapcsolatokon azok a sajtóhírek, amelyek szerint az Egyesült Államok és Ausztrália térségbeli nagykövetségein titkos adatgyűjtést folytattak.    Az elsőként a Der Spiegel német hetilapban - az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottja, Edward Snowden által kiszivárogtatott titkos dokumentumok alapján - felfedett ázsiai kémprogram miatt Indonézia, Malajzia és Thaiföld kormánya is felháborodásának adott hangot, a jakartai ausztrál nagykövetet berendelték, valamint Kína is magyarázatot követelt.    Ezzel párhuzamosan egy másik, Anonymous Philippines nevű csoport Facebook-oldalán közzétette, hogy feltörte a Fülöp-szigeteki kormányzat több weboldalát, és azokon kormány és korrupcióellenes üzeneteket helyezett el.    "Elnézést kérünk a kellemetlenségét, azonban ez a legegyszerűbb módja annak, hogy eljuttassuk hozzátok üzenetünket, kedves bátyáink és nővéreink, akiket kimerített a kegyetlenség, a hamis demokrácia, ez a kormány és a csak magukra gondoló politikusok" - olvasható az üzenetben.    A hackerek egyebek mellett önkormányzati és kormányügynökségek oldalait, valamint a szöuli Fülöp-szigeteki nagykövetség honlapját is feltörték.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?