Csaknem félmillió fontért kelt el John Lennon gyerekkori otthona

<p>Az előzetesen várt 250 ezer helyett 480 ezer fontért (164,7 millió forintért) árverezték el kedden John Lennon első otthonát a liverpooli Newcastle Roadon, ahol kisgyermekként élt. A több mint harminc éve elhunyt egykori Beatles-tag 1940 és 1945 között, ötéves koráig lakott családjával a vöröstéglás épületben.</p>

A három hálószobás ház, amelyhez kis hátsó kert is tartozik, a jelenlegi tulajdonos szerint nem sokat változott: csaknem olyan, mint amikor még Lennon élt benne egy kőhajításnyira a Penny Lane-től, amelyet később egy Beatles-szám is megörökített.
    

Az árverést kedden este rendezték a híres Cavern Clubban, ahol a Beatles a hatvanas években legsikeresebb számait játszotta. Az ingatlan árát előzetesen 150 és 250 ezer font (50-85 millió forint) közöttire becsülték, ami az ingatlanszakértők szerint nem szokatlan összeg egy házért a környéken. A vevő nem kívánta felfedni kilétét.
    

Lennon 1940. október 9-én született Liverpoolban. Gyerekkorának második lakóhelyét, a liverpooli Menlove Avenue-n a brit műemlékvédelem (National Trust) vásárolta meg, amely a közelmúltban közölte, hogy a Newcastle Road-i házra nem kíván licitálni.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?