KDH: Várják az SDKÚ döntését, utána keresnek támogatókat Hrušovskýnak

Pozsony |

<p>A Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) csak azután zár le tárgyalásokat államfőjelöltje, Pavol Hrušovský támogatásáról, hogy az SDKÚ-DS a megyei választások után közli, kit támogat a tavaszi köztársaságielnök-választáson.&nbsp;</p>

Hrušovskýt a KDH Tanácsa hivatalosan is a párt államfőjelöltjévé tette, és a politikust a Híd is támogatja. Az SDKÚ-DS jelezte, csak a novemberi megyei választások után foglal állást.  Elképzelhető ugyan, hogy a kereszténydemokraták már most tárgyalásokat indítanak, de azokat csak az SDKÚ-DS döntése után zárják le. Pavol Abrhan alelnöke szerint ugyanis az elsődleges célkitűzés az, hogy a Népi Platformon (KDH, Híd, SDKÚ-DS) belüli egyeztetések lezáruljanak.  Hrušovský júliusban kijelentette, a Magyar Közösség Pártjával (MKP) is tárgyalni akar. Az - akárcsak a KDH és az SDKÚ-DS - tagja az Európai Néppártnak.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?