Emlékművet kapott a baltás gyilkos áldozata

<p>Emlékművet avattak szombaton az örmény fővárosban, Jerevánban a 2004-ben Budapesten meggyilkolt Gurgen Margarján örmény katonatiszt emlékére - számolt be az Armenpress örmény hírportál. Margarjánt álmában ölte meg Ramil Safarov azeri katona. Mindketten egy nyelvi kurzuson vettek részt a magyar fővárosban.</p>

A szombati eseményen jelen voltak Margarján rokonai, az örmény védelmi minisztérium, a parlament számos képviselője, valamint más magas rangú vezetők.
   

Magyarország tavaly augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatárs meggyilkolásáért 2004-ben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Safarovot, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.
   

Szerzs Szargszján örmény elnök bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Magyarország diplomáciai jegyzékben tájékoztatta Azerbajdzsán budapesti nagykövetét arról, hogy elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?