Elloptak több millió ügyféladatot a Vodafone német cégétől

Berlin |

<p>Ellopták a Vodafone Deutschland német mobilszolgáltató kétmillió ügyfelének számos személyes adatát - közölte a cég csütörtökön.</p>

A vállalat szóvivője elmondta: az informatikai bűncselekménynek egyelőre egy gyanúsítottja van, és a hatóságok egy házkutatást is tartottak már. A cég rendszerét csak bennfentes ismeretek birtokában lehetett feltörni - tette hozzá.    A hackertámadással kétmillió ügyfél neve, címe, neme, születési ideje és bankszámlaszáma került illetéktelen kezekbe. Jelszavakat, PIN-kódokat, hitelkártyaadatokat és mobiltelefonszámokat nem szereztek meg a bűnözők, de az ellopott adatokkal így is számos visszaélést lehet megkísérelni.     Elsősorban adathalász támadásokkal és az úgynevezett identitástolvajlásra irányuló próbálkozásokkal kell számolni, ezért az ügyfeleknek rendkívül körültekintően kell eljárniuk, ha személyes adatok, például jelszavak vagy hitelkártyaadatok kiadására kérik őket telefonon vagy e-mailben - figyelmeztetett a Vodafone Deutschland.    A társaság sajnálatát fejezte ki az eset miatt és bocsánatot kért az érintett ügyfelektől, akiket levélben is tájékoztatnak a történtekről.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?