Olimpia 2020 – Tokió a rendező

Buenos Aires |

<p>Tokió rendezi a 2020-os nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben.</p>

A japán főváros 1964 után másodjára rendezhet nyári játékokat.     A három pályázó közül a szavazás első körében is Tokió végzett az élen, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai. A második körre végül a török város maradt versenyben, abban viszont ismét Tokióra voksoltak a legtöbben. A döntő szavazás során Tokió 60, míg Isztambul 36 voksot kapott.     A szavazás előtt a három pályázó bemutatta prezentációját a NOB tagjainak. Tokió azt hangsúlyozta, hogy a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset ellenére a fővárosban biztonságosan meg lehet rendezni a játékokat. A NOB tagjainak aggodalmait Abe Sinzo japán miniszterelnök személyesen próbálta eloszlatni Buenos Airesben, sikerrel.     "Mindenkinek szeretném megköszönni ezt a mai döntést az olimpiai mozgalomban. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy csodálatos olimpiát rendezünk majd" - mondta már az eredményhirdetés után a japán kormányfő.     Isztambul sorozatban az ötödik, míg Madrid sorozatban a harmadik olimpiai pályázatát bukta el.     "Azt gondolom, ma a tradicionális és az új helyszínek között kellett dönteni, s végül a tradícionális győzött" - mondta Thomas Bach, a NOB alelnöke, aki pályázik a leköszönő Jacques Rogge elnök helyére.     A következő, 2016-os nyári játékoknak Rio de Janiero ad otthont.     A NOB vasárnap a 2020-as játékok programjáról, majd kedden az új elnök személyéről dönt Argentínában.(Frissítve: 23:09)       
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?