Nyereményeső a XII. Nemzetközi Kamocsai Gasztrofesztiválon

Kamocsa |

<p>A szombati rekkenő hőségben már az is hőstettnek bizonyult a XII. Nemzetközi Kamocsai Gasztrofesztivál versenyzőitől, hogy fáradhatatlanul sürgölődtek a forró kondérok, nyársak és serpenyők közelében. A jó hangulat, a közönség szeretete és az esti díjeső azonban mindenért kárpótolta a 266 csapatot.</p>

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagytanácsának díjait Benke László mesterszakács adta át a versenyezőknek. A lovagrend díszkupáját a Sördögök kapták, az aranyérmét az erdélyi csapat vehette át, székelyföld remek ételeiért és a bemutatott táncokért, ezüst érmet kapott a gyulai csapat, a betyáros kultúra megőrzéséért és a kiváló tarhonyás húsért. Ivan Vojtek a fesztivál állandó házigazdája, konferansziéja Európa legnagyobb gasztronómiai fesztiváljaként mutatta be a kamocsait. A zsűri csaknem két órán át osztotta a díjakat a Vág partján található Oázis Kempingben. Értékelték a legjobb öltözetet, kreativitást, a legszebb kivitelezést a 266 versenyző csoportnál. „Elsősorban Benke László mesterszakácsnak köszönhető – aki kilenc éve vesz részt a fesztiválon --, hogy évről évre jobb a versenyzők felkészültsége“ – hangsúlyozta Lukács Tibor a rendezvény főszervezője. Jaroslav Židek mesterszakács egyetértett vele abban, hogy szakmailag sokat fejlődtek a versenyzők. Benke Lászlót a szakmai tanácsadásért, értékes munkájáért a kamocsai fesztivál örökös tagjává választották. Arany, ezüst és bronzérmét osztottak ki szabad, húsmentes kategóriában, külön értékelték a grillezett szárnyak, pacalpörkölt, babgulyás, halászlé, vadgulyás, marha és sertésgulyás készítőit, továbbá a szabad húsos ételeket főzőket. A Békéscsabai Kolbászfesztivál szervezőitől különdíjat és fesztiváli meghívást kapott a finom töltött káposztáért a Sördögök csapata, közönségdíjas lett a Kolonci Csibészek csapata és a szervezők díját a Csehországból érkező, hatalmas hajót ácsoló, pompás jelmezeket felvonultató Sokolíci Žlutava csapat vette át, ők nyerték a fesztivál abszolút győztese címet.

Lukács Tibor köszönetet mondott annak a csaknem160 fős társaságnak, akik a segítségére voltak a csütörtöktől vasárnap hajnalig tartó fesztivál szervezésében. Több ezer fős közönség előtt lépett fel szombaton este a magyarországi Magna cum Laude és a pozsonyi Polemic együttes, és az ezt követő zenés buliban hajnalig szórakozott a közönség. A látogatók rendkívül elégedettek voltak a szervezéssel, a koncertek időben megvalósultak, és a falatozni, szórakozni vágyók bőséges kínálatból válogathattak. Lapunk a rendezvény médiapartnere.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?