Milliós pazarlás a védelmi tárcánál

<p>Pazarlás folyt a védelmi minisztériumban Martin Glváč (Smer) minisztersége alatt, ezt a védelmi minisztérium belső ellenőrzése állapította meg, írja a Sme napilap. Két &bdquo;érdekes&rdquo; kiegészítésre bukkantak a &bdquo;takarítási&rdquo; szerződésben, amelyet a Pegas Top céggel kötött a minisztérium. Az eredeti szerződést még Jaroslav Baška, ugyancsak smeres védelmi miniszter idején, 2008-ban kötötték négyéves időtartamra, 1,73 millió euró értékben, vagyis tavaly kellett volna lejárniuk.</p>

A kiegészítéseket ráadásul a miniszter utasítása ellenére kötötték. „A tárca a takarítási munkákat saját erőből akarja megvalósítani, takarékossági okokból. Még novemberben döntöttem erről” – jelentette ki Martin Glváč. Szerinte a minisztérium magas beosztású hivatalnoka – a tárca hivatalvezetője – tudott erről a döntésről, de semmibe vette azt, és meghosszabbította az említett szerződést. Állítása szerint a felelős már nem dolgozik a minisztériumban.

A kiegészítés alapján a Pegas Top cég kiszámlázta például 4055,22 farönk eltávolítását, miközben nyilvánvaló, hogy 0,22 farönköt nem lehet eltávolítani. A rönkeltávolítás darabjáért 44,48 eurót fizetett a tárca, az „akció” összesen 180 376,196 euróba került. Az ügyet már Daniel Lipšic (Nova) is megszellőztette a parlamentben, szerinte egyszerűen az történt, hogy a teljes összeget elosztották az egy farönk eltávolítására jóváhagyott darabárral. Az is gyanús volt, hogy a szerződés-kiegészítéseket az előírásokkal ellentétben nem hozták nyilvánosságra az interneten. (lpj, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?