Mécs László utca Királyhelmecen – minden marad a régiben

Királyhelmec |

<p>Az eredeti tervek szerint már tavaly el kellett volna végezni a Mécs László utca felújítását, ám a hosszú évek óta katasztrofális állapotban lévő útszakasz rekonstrukciója valószínűleg idén sem kezdődik el.</p>

Királyhelmec egyik legforgalmasabb, de mostanra gépkocsival csak nehezen járható utcáját évekkel ezelőtt a csatornahálózat kiépítése miatt bontották fel. A munkálatok befejeztével a gödröket ideiglenesen betonnal töltötték fel, ám az időközben több ponton is megsüllyedt burkolat kijavítására – leginkább pénz hiányában – máig nem került sor. Švistun László, a Királyhelmeci Városi Hivatal vezetője lapunknak elmondta, a Mécs László és a Lorántffy utca, valamint a Hősök tere környékének komplex rekonstrukciójához szükséges tervdokumentáció már elkészült, de a fejlesztés megvalósításához eddig nem sikerült pénzt szerezni. Tavaly a tér melletti Lorántffy utca legrosszabb állapotban lévő szakaszát a város saját alkalmazottaival kijavíttatta, ezután a Mécs utcát szerették volna teljes szélességében kockakővel burkolni. A saját forrásból finanszírozandó fejlesztések átütemezésével végül ezeknek a munkálatoknak az elvégzésére 2012-ben nem került sor, s bár az útburkolat cseréje egyre időszerűbb lenne, a város jelenlegi pénzügyi helyzetét ismerve nem valószínű, hogy erre a célra pénzt lehetne különíteni a módosításra váró 2013-as költségvetésben. Iveta Sabakovának, a területfejlesztési osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a felújítás elvégzését nemcsak az általános pénztelenség akadályozza. Problémát jelent, hogy a Mécs utcában – a szolgáltatók jóváhagyásával és költségén – ki kellene cserélni az elöregedett vízcsöveket, a villamoshálózat légvezetékeit pedig a földbe kellene helyezni. Ilyen jellegű változtatásokat azonban ezek a vállalatok egyelőre nem terveznek. Mivel a csatornahálózat eddig sem a Lorántffy, sem a közeli Rákóczi utcában nem épült ki, a burkolat cseréjét ezeken a szakaszokon ésszerűtlen lenne elvégezni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?