Állásinterjú gyakorlatok és önéletrajz-szabászat

<p>Milyen különbségek tapasztalhatóak az eltérő generációk kapcsán? Miért fontos, hogy ügyeljünk a Facebook profilunk tartalmára? Ilyen és megannyi más kérdésre kaphattunk választ Bauer Dávid emberi erőforrás menedzser előadásából, akivel Hodossy Katalin (Tandem) beszélgetett a Gombaszogi Nyári Fesztiválon.</p>


Az utóbbi évek felmérései kimutatták, hogy a frissen végzett diplomások 5 éven belül vezetői pozícióba akarnak kerülni. Bauer szerint mindez torz önképet mutat a jövő munkavállalóiról, és a magas munkanélküliség egyik alapjaként szolgál.  A nyugati államokban már évek óta kutatják a generációs különbségek okait (baby boom-, X- és Y-generáció), amelyek azonban Magyarországon nehezen alátámaszthatóak. A szakértő szerint általánosságban elmondható az Y csoportról az új technológiai ismerete, majd 30 éves korig a szülőkkel való együttélés és az egyén által megjelölt cég profilja (karitatív tevékenység és zöld politika). Bauer részletesen bemutatta a jelentősebb cégek általános rekrutációs politikáját, amely során figyelembe veszik a Facebook-os aktivitást is, azaz, a jelölt kiírásait és fotóit is. A ciki képek mindenképp kerülendők.

Útravalóul mind az életrajzban, mind az interjúk során a pozitív egyéni értékek hangsúlyozását hagyta tanácsul, mert az mindig nyerő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?