Star Trek – Sötétségben

<p>2009-ben a franchise készítői úgy gondolták, hogy ideje rebootolni a szériát. Az első rész újraindította Kirk kapitány kalandjait, méghozzá elképesztő látványossággal és sikerrel. J.J. Abrams dinamikus rendezése, az intelligens történet, a szerethető karakterek gyorsan megkedveltették a filmet a rajongókkal &ndash; és azokkal is, akik mind ez ideig nem ismerték igazán a Star Treket.<br />&nbsp;</p>

A folytatással már a hazai mozikban is találkozhatunk. Nem szeretnék elmerülni a statisztikák útvesztőjében, foglalkozzunk inkább a filmmel. A lendület nem változott, a mű ugyanakkor hozza a korunk realisztikusabb és (Nolanian) sötét hangulatát. Azonban ez az állítás ne tévesszen meg senkit, ugyanis a film könnyedebb, mint ahogy azt az ismertetők alapján gondoltuk. Igaz, hogy kevesebb már a poén, mint az előző részben, de a folytatásban is ugyanúgy peregnek a szópárbajok, méghozzá ott, ahol kell.

A karakterek szerencsére még mindig jól felépítettek, motivációik könnyen érthetők, és érezhető, ahogy a társaság megváltozik az események hatására. Kirk (Chris Pine) kénytelen sokkal komolyabban venni a fenyegetőző szópárbajt, amely a Klingon Birodalom és a Föderáció között zajlik, ugyanakkor élete legnehezebb ellenfelével kell megküzdenie, hogy végül azzá a „komoly” kapitánnyá váljon, akit a klasszikus sorozatból és a mozifilmekből megismerhettünk.

A legújabb részben természetesen a korunk terrorfenyegetettsége is megmutatkozik, ugyanis a fő cselekményvonal e köré építkezik. John Harrison (Benedict Cumberbach), a főgonoszunk kellően sötét karakter, minden egyes tetténél érezhetjük, hogy előre kiszámítottan cselekszik, és bárkit képes feláldozni a céljai elérése érdekében.

A film továbbra is kikacsingat elődeire (a régi Spock ismét felbukkan), azonban J. J. Abrams olyan jól kezeli és csavarja az elemeket, hogy mindezek mellett teljesen új lesz az élmény. A régi rajongóknak is le fog esni az álla.

Michael Giaccino zenéje ezúttal is lenyűgöző és rendkívül drámai.

Előtanulmányképp mindenképpen érdemes megnézni a Khan bosszúja című filmet, annak ismeretében egyes poénok talán még ütősebbek lesznek.

Az új Star Trek-filmet szerintem hiba lenne kihagyni.

N. JUHÁSZ TAMÁS

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"115804","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?