Felújítják a nagymegyeri sportcsarnokot

Nagymegyer |

<p>A tervek szerint szeptemberre készül el a városi tulajdonban lévő sportcsarnok, Nagymegyer önkormányzata a legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntött a felújítás finanszírozásáról. A városi tulajdonban levő épület rossz állapotban volt, a karbantartási munkálatok évek óta elmaradtak.</p>

A rekonstrukció az épület teljes körű belső és külső felújítását jelenti. A beruházás összege hozzávetőlegesen 320 ezer euróra tehető, a felújítást a futballstadion szomszédságában lévő, Tesco üzletláncnak eladott telkek árából valósítják meg. Kívülről hőszigetelő borítást kap a csarnok, kicserélik a nyílászárókat, a vízvezetékeket, a központi fűtésrendszer elemeit, valamint a villanyhálózatot: ezek célja az energiamegtakarítás és a költségcsökkentés. A csarnok tetején csak kisebb javításokat végeznek, teljesen felújítják viszont az öltözőket, a zuhanyozókat, a talaj burkolatát pedig a jelenlegi parketta helyett szintetikusra cserélik. Magyarics Norbert, a Városi Sportklub ügyvezető igazgatója úgy véli, ha az elmúlt évtizedek során végeztek volna javításokat a csarnokon, most nem lenne szükség ekkora mértékű felújításra. A sportlétesítményt a tervek szerint egy lelátóval is bővítik. A tribünt, ami eddig nem volt része az épületnek, a Városi Súlyemelő Sportklub által használt terem helyén alakítják ki. Magyarics Norbert elmondta, a súlyemelők nem lesznek megrövidítve, egy új épületben edzhetnek hamarosan. „Mivel az új lelátót csak a súlyemelők termének helyén tudjuk megépíteni, költségtakarékosság szempontjából számunkra az a legjobb megoldás, hogy a már meglévő sportcsarnokhoz hozzáépítünk egy új, könnyűszerkezetes épületet, ahol majd edzhetnek a sportolók – mondta Magyarics. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?