Hrušovský őszig vár az SDKÚ-ra

Pozsony |

<p>Pavol Hrušovský, a KDH és a Híd államfőjelöltje ősz elejéig vár az SDKÚ-DS döntésére, hogy a Népi Platformot alkotó harmadik párt is támogatja-e az indulását a jövő évi államfőválasztáson.&nbsp;</p>

Hrušovský maga figyelmeztet: a pártok nem kötelezték magukat, hogy idén nyárig állást foglalnak a kérdésben, de azt tavaly ősszel kinyilvánították, hogy közös köztársaságielnök-jelöltet fognak keresni.  A kereszténydemokrata politikus csak akkor indul az államfői posztért, ha az SDKÚ-DS is felsorakozik mellette. Az SDKÚ-DS előválasztást szorgalmaz, de Hrušovský elveti ennek lehetőségét, mondván, a szlovákiai politikai életben nincs hagyománya. Az SDKÚ-DS néhány nappal ezelőtt arról tájékoztatott, hogy előbb megvárja, kit jelöl köztársasági elnöknek a kormányzó Smer-SD, és csak azután dönti el, hogy kit támogasson. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?