Žitňanská név szerint szólította fel a Smer képviselőit: ne szavazzanak

Pozsony |

<p>A Smer mind a 83 parlamenti képviselőjét egyenként szólította fel Jana Žitňanská, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió frakcióvezetője, volt igazságügyi miniszter, hogy ne szavazzanak a ma kora este esedékes főügyészválasztás során.&nbsp;</p>

Žitňanská szerint ugyanis ez egy veszélyes töréspont lenne. „A kétéves főügyészválasztási folyamat, és Szlovákia tragédiája, hogy minden alkotmányos szerv, amelynek köze volt ehhez az ügyhöz, megbukott. Ma a történet végére saját bukásával a parlament akarja feltenni a pontot. Bár az elnöknek nem muszáj kinevezni Jaromír Čižnárt, így korrigálhatja a parlament bukását” – mondta. Žitňanská sérelmezte, hogy végül nem a jog, hanem a politikai erő lesz a döntő a főügyészválasztás során. Róbert Madej, a Smer parlamenti képviselője, az alkotmányjogi bizottság elnöke visszautasította, hogy Žitňanská név szerint szólította fel őket, ne szavazzanak  Čižnárra. Ha egy politikusnak elfogy a mondanivalója, a telefonkönyvet kezdi el felolvasni – mondta. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?