Kajak-kenu Eb - Tizenegy érem, köztük három arany

<p>A magyarok három arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel térnek haza a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságról. Storcz Botond szövetségi kapitány előzetesen 8-10 érmet remélt a küldöttségtől, ez a cél teljesült, de az első helyek száma elmaradt a várakozásoktól - legutóbb 1999-ben, Zágrábban gyűjtöttek ennél kevesebb aranyat a magyarok.</p>

A döntők első napján, a szombati 1000 és női K-4 500 méteres finálék során mindhárom éremből egyet-egyet gyűjtöttek a küldöttség képviselői. A legfényesebb medált az 500 méteres női kajaknégyes szállította, a fiatal Kárász Anna vezette Kárász, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összeállítású kvartett remek győzelmet aratott. A másik két dobogós hely egy kilométeren született: a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó második, a kajakos Medveczky Erika pedig harmadik lett.
    A vasárnapi folytatásban, 500 és férfi K-4 1000 méteren két-két ezüst és bronz volt a magyar termés: a kajakosok mindkét egyes száma második helyet hozott az olimpiai bajnok Kozák Danuta, valamint Dudás Miklós révén, míg a Kovács, Douchev-Janics kajakos duó címvédőként ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csakúgy, mint a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel alkotta 1000 m-es kajakos kvartett.
A legrövidebb távon, 200 méteren a Kovács, Douchev-Janics kettős hatalmas csata után elsőként ért célba, Douchev-Janics és a kenus Takács Kincső pedig egyformán harmadik lett egyesben.
    A záró 5000 méteres versenyek során a kajakos Csay Renáta megvédte címét.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?