Bostoni robbantás – Vizsgálatot követel az FBI által lelőtt csecsen férfi édesapja

Moszkva |

<p>Vizsgálatot követelt az amerikai hatóságoktól csütörtökön annak a csecsen férfinak az édesapja, akit május 22-én atlantai otthonában kihallgatás közben lőtt le egy FBI ügynök.</p>

A The Washington Post című amerikai napilap szerdán közölt értesülése szerint a 27 éves Ibragim Todasev - aki jól ismerte a bostoni maraton befutójánál áprilisban elkövetett merénylet egyik feltételezett elkövetőjét, Tamerlan Carnajevet - fegyvertelen volt.     Moszkvában tartott sajtóértekezletén az apa, Abdulbaki Todasev azzal vádolta az FBI-t, hogy valósággal kivégezte a fiát. Kijelentette: azt akarja, hogy elítéljék az ügynököket, és ezért az amerikai hatóságoktól a történtek kivizsgálását követeli az ottani törvények alapján.     Az idősebb Todasev elismerte, hogy fia ismerte a bostoni merénylet két feltételezett elkövetőjét, a két Carnajev-testvért, állítása szerint azonban semmi köze nem volt a támadásokhoz.     A sajtókonferencián olyan fotókat mutatott, amelyek állítólag a fiáról készültek a halottasházban. "Testén hat lőtt seb volt látható, egy ezek közül a fején" - állította az apa, aki közölte: nem hiszi azt az FBI által előterjesztett verziót, amely szerint fia a kihallgatás során rátámadt volna az egyik ügynökre, aki önvédelemből lőtt. Azt hangoztatta, hogy a fotókat e-mailen keresztül kapta fiának egy barátjától, aki állítólag jelen volt az áldozat azonosításakor.     "Válaszokat akarok" - fogalmazott a férfi, aki az Oroszországhoz tartozó Csecsen Köztársaságból származik. Elmondta: testvérével az Egyesült Államokba kíván utazni, hogy hazahozzák fia holttestét.     The Washington Post internetes kiadásában megjelent írás szerint egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes elmondta, hogy amikor a 27 éves Ibragim Todasevet négy nappal a bostoni robbantás után atlantai otthonában kihallgatták, a férfi rávetette magát egy FBI-ügynökre, és felborította az asztalt, de nem volt nála sem pisztoly, sem kés. Egy másik illetékes is azt mondta, hogy Todasev fegyvertelen volt.     Az újságnak nyilatkozó forrás szerint az FBI-ügynök "néhány karcolással és horzsolással" megúszta a támadást.     Az incidens napján az FBI közleményt adott ki, amely szerint Todasevet a bostoni robbantással összefüggésben hallgatták ki. A sajtóban azonban olyan értesülések jelentek meg, hogy egy két évvel ezelőtti drogügylet idején elkövetett hármas gyilkosság miatt folyt ellene nyomozás, a férfi beismerő vallomást tett, és a bostoni merénylet egyik elkövetője, Tamerlan Carnajev ellen is vallott.     A korábbi rendőrségi közlések arról szóltak, hogy Todasev a kihallgatáskor kést rántott, és megsebesített egy FBI-ügynököt. Voltak olyan értesülések is, hogy megpróbálta megkaparintani az FBI-ügynök fegyverét. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?