A város ígéri, nem lesz gond a közvilágítással

Galánta |

<p>Panaszkodnak az Északi lakótelepen élők, mert nem megfelelő az utcai közvilágítás. Ján Poľakovský, a városi hivatal vezetőjének helyettese elmondta, nem volt tudomásuk arról, hogy a lakótelepen gondok vannak a világítással, hivatalosan ezt senki nem jelentette.</p>

 

„Télen több helyen észleltünk hibákat, ezeket áprilisban kiküszöböltük, ezentúl nem lesznek kiesések a közvilágításában” – tájékoztatta lapunkat Poľakovský. Hozzátette, kicserélték az égőket, és két héten belül új oszlopot helyeznek el a Vasút utcában (Železničiarska). A lakosok gyakran nem tudják, kihez forduljanak, ha gond van. A rendszer tulajdonosa a Finmos cég, de a karbantartás a közterület-fenntartó vállalat feladata. „A lakók a közterület-fenntartó vállalatnál vagy a városi hivatalban is bejelenthetik, ha gond van a közvilágítással” – mondta Poľakovský. A rendszert 2005-ben rekonstruálta a Finmos, kicserélték az oszlopokat, az égőket, kijavították a vezetékek hibáit. A modern égőknek köszönhetően csökkentek a város kiadásai, kevesebb áramot használnak fel. Összesen 1792 világítótestet újítottak fel, ami a rekonstrukcióból kimaradt, az a város tulajdonában van. A projektet akkor többen is kritizálták, de a város saját erőből nem tudta volna elvégezni a javításokat. „A rekonstrukció több százezer eurós befektetés volt. A Finmossal kötött szerződés 2024-ig érvényes, ez idő alatt felbontható, de csak akkor, ha a város visszafizeti a rekonstrukció költségeit” – mondta Poľakovský.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?