Maradnak a várakozást tiltó táblák

Ógyalla |

<p>Maradnak a várakozást tiltó táblák a 64-es főút belvároson áthaladó szakaszán, miután a nyitrai közlekedési hivatal nem engedélyezte azok eltávolítását. A táblaügy hónapok óta húzódik Ógyallán.</p>

 

„Az elmúlt években fokozatosan gyűltek a panaszok a városi hivatalban azzal kapcsolatosan, mennyire veszélyes és áttekinthetetlen a közlekedés a belvárosban – magyarázta az előzményeket Lovász Károly alpolgármester. – A 64-es főút menti sávban állandóan autók parkoltak, nehezítve a kerékpárosok közlekedését és az úttest beláthatóságát. Több baleset is történt, sőt, a hivatalos szakvélemény szerint 2010-ben a járás egyik leginkább balesetveszélyes útszakasza éppen ez a rész volt. Az önkormányzat közlekedési bizottsága többször foglalkozott a kérdéssel, és tavaly nyáron megszületett a javaslat, hogy kérjük az illetékes hatóságot a városközpontban, konkrétan a Komáromi út – Október 28., valamint a Komáromi út és a Konkoly Thege utca kereszteződése által határolt szakaszon a várakozni tilos táblák kihelyezését.” Ez tavaly ősszel megtörtént, annyi módosítással, hogy a szakhatóság még szigorított is rajta, így a katolikus templom előtt egy rövid szakaszon megállni tilos táblákat helyezett ki. Januárban vállalkozók egy csoportja – akiknek boltjuk van a főút mentén – aláírásgyűjtésbe kezdett: petíciójukban a várakozást tiltó táblák eltávolítását kérték. Indoklásként megjegyezték, hogy jelentős bevételtől esnek el, mivel a vásárlók nem tudnak parkolni az üzlethelyiségek előtt. A mintegy 1200 aláírást tartalmazó petíciót februárban juttatták el a városi hivatalhoz. Érdekesség, hogy több nem ógyallai illetőségű polgár is aláírta az íveket. „A közlekedési táblák kihelyezése nem a város hatáskörébe tartozik, éppen ezért a petícióval nem foglalkoztunk, továbbítottuk azt a közlekedési hivatalhoz” – mondta az alpolgármester. A testületben pedig kompromisszumos javaslat született, az önkormányzat arra kérte a hivatalt, hogy az úttest Komárom felőli oldalán maradjanak a várakozást tiltó táblák, az úttest másik felén viszont engedélyezzék a parkolást. Nemrégiben megérkezett a nyitrai közlekedési hivatal válasza, amely elutasította a kérést, amit azzal indokolnak, hogy a B1 besorolású utakon – és ilyennek számít a 64-es első osztályú főút is – megállósávok lehetnek, parkolósávok nem. A levél rámutat arra is, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése semmiképpen nem helyezhető a közlekedésbiztonsági szempontok elé. Lovász Károly megjegyezte: a várakozni tilos táblákkal határolt útszakasz mentén három parkoló is van, a városi hivatal mellett, a templom mögött és az artézi kútnál, azokat tehát nyugodtan használhatják a vásárlók; az előző kettő ráadásul ingyenes. „A vállalkozók elégedetlenek a helyzettel, sokan, főleg az idősebbek és a kerékpárosok viszont azt mondják, biztonságosabban tudnak közlekedni, mióta nem parkolnak autók végig az út mentén” – tette hozzá az alpolgármester.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?