Csütörtökön lép színpadra ByeAlex

<p>Az Eurovíziós Dalfesztiválon május 16-án mutatkozik be ByeAlex. A Dal győztese nagyon számít a külhoni magyar nézők szavazataira is.&nbsp;</p>

Malmőben csütörtökön rendezik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét. Ekkor lép színpadra ByeAlex, aki A Dal vetélkedő nyerteseként Magyarországot képviseli a svédországi megmérettetésen. 

Mindkét elődöntőben szavazhatnak az aktuális versenyben résztvevő országok. Az indulók közül 10-10 jut tovább a szombati döntőbe, ahol az automatikusan bejutó „nagy ötök” és a tavalyi győztes mellett szállnak versenybe a győzelemért. Idén az Eurovíziós Dalfesztivál történelmében először okostelefonra letölthető applikáció segítségével is szavazhatnak a nézők: ez az újítás azon kívül, hogy szavazatokat lehet küldeni a készülékről, lehetővé teszi azt is, hogy az előadás alatt az aktuális fellépőről olvassunk információkat. Az új szavazási mód mellett megmaradt természetesen az SMS-en keresztül történő voksolás lehetősége is.ByeAlex a dalfesztivál egyik helyszínén hétfőn állt először nemzetközi közönség elé. A Eurovision Village színpadán adta elő a Csókolom és a Kedvesem című dalait. A szürke, hideg, szeles és szemerkélő esővel megfűszerezett hétfő délutánon a körülmények ellenére majdnem megtelt a Eurovison Village nézőtere. A széksorokat nemzetközi közönség foglalta el, voltak köztük malmői magyarok is. Honfitársaink az első sorból zászlókat lengetve buzdították Alexet. Ismerve az énekes szokásait, egy idős néni a koncert végén két sapkával is megajándékozta. „Ez volt az első nemzetközi közönség előtt játszott koncertem – nyilatkozta ByeAlex a koncert után. - Nagyon jó érzés volt, a közönség is nagyszerű volt. Rengetegen eljöttek, pedig elég hideg volt. Azt viszont érdekes volt megélni, hogy amikor a végén a svéd refrént énekeltem, a tömeg egyszerre mozdult meg.” Alex csütörtökön nagyon számít a külhoni magyarok szavazataira is!  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?