Szlovéniában fogták el a vágsellyei bankrablókat

vágsellyei bankrablás
Vágsellye |

Elfogták a tavaly októberi vágsellyei bankrablás elkövetőit – tájékoztatták a képviselőket a Vágsellyei Járási Rendőrkapitányság munkatársai.

A rendőrség a nyomozás során közzétette a rablókról készült biztonsági kamerás felvételeket. A rendőrkapitányság dolgozói együtt-működtek az Interpollal. Kiderült, hogy a két bankrabló Németországban és Szlovéniában is kirabolt egy pénzintézetet, végül Szlovéniában fogták el őket. A nyári szünetet megelőző utolsó önkormányzati ülés egyik programpontja a bűnügyi statisztikai adatok ismertetése volt. Az elmúlt időszakban csökkent a bűncselekmények száma a körzetben, emellett nőtt a felderítés aránya. A témát azért tűzték napirendre, mert a bűnmegelőzés a 2018 és 2022 közötti időszakban Vágsellye gazdasági és szociális fejlesztési tervének részét képezi. A járási rendőrkapitányság vágsellyei körzetében tavaly 263 bűncselekmény történt, ebből 169-et, az esetek 64,25 százalékát sikerült felderíteni. A 2016-os évhez viszonyítva tavaly az állami rendőrség dolgozóinak csaknem tíz százalékkal több ügyet sikerült lezárniuk. 2017-ben egyetlen gyilkosság sem történt a körzetben. A legtöbb utcai támadást, verekedést, betörést, szexuális zaklatást szombaton vagy vasárnap este, vagy az éjszakai órákban követték el, kilencven esetből negyvenkettőt derítettek fel.

Az Admirál játékterembe betörőket is a kamerafelvételek alapján sikerült azonosítani. Tavaly huszonhárom térfigyelő kamera volt a város központjában és négy a Vágvecse városrészben. A város a közelmúltban tízezer euró támogatást kapott a kormánytól újabb biztonsági kamerák vásárlására. A városi rendőrség védett műhelyében nyolc korlátozott munkaképességű személyt alkalmaznak. A támogatásból hat statikus és egy forgatható kamerával bővítik a térfigyelő rendszert, valamennyit a Vágvecse városrészben helyezik ki.
 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?