Öngyilkosságot kísérelt meg a battyáni gyerekgyilkos

Battyán/Kassa/Trencsén |

<p>A cellájában megpróbálta felakasztani magát az a 46 éves battyáni férfi, aki a szlovák&ndash;ukrán határ közelében fekvő bodrogközi községben az elmúlt év októberében szexuálisan bántalmazott, majd halálra vert egy helyi kislányt.</p>

 

A 12 éves T. Viktória holttestét a rendőrök 2012. október 20-án találták meg egy Virág utcai ház kertjében. A gyerek két nappal korábban tűnt el otthonról, de ezt a szülei a hatóságoknak csak a hét végén jelentették. A rendőrök, miután a ház kertjében, a szemétkupac alá rejtve, fekete műanyag zsákba csavarva rátaláltak az áldozat holttestére, elfogták a ház 46 éves tulajdonosát. Az egyszer már büntetett, korábban kőművesként dolgozó Štefan B.-t a bűncselekményt megelőző hetekben a felesége elhagyta, és magával vitte a gyerekeiket is. A nő elmondása szerint a férfi jó néhányszor agresszívan viselkedett, sőt a családját azzal fenyegette, hogy megöli őket. Az áldozat egyébként ismerte gyilkosát, korábban többször járt nála, segédkezett a ház körüli munkákban. Štefan B. később bevallotta tettét a nyomozóknak, és részletesen beszámolt a szörnyű bűntény körülményeiről. A férfit az ügyészség szexuális bántalmazással és gyilkossággal vádolta meg, majd előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlott az év elején kérelmezte szabadlábra helyezését, majd keresetét visszavonta. Ezután megállapodott az ügyésszel a kiszabható büntetés nagyságáról, mely szerint 24 évet tölt börtönben, illetve 3 éven keresztül kényszergyógykezelésen kell részt vennie. Az ítélet azt követően emelkedett volna jogerőre, ha azt a Kassai Járásbíróság is jóváhagyja. Erre egyelőre nem került sor, ugyanis a Korzár című szlovák napilap információi szerint a döntést megelőző órákban a testületet arról értesítették, hogy Štefan B.-t a trencséni rabkórház pszichiátriai osztályán kezelik, ugyanis néhány nappal korábban megpróbálta felakasztani magát. Hogy a hasonló eseteket megelőzzék, az illetőt a nap 24 órájában kamerákkal figyelik, és gyógyszeres kezelést kap. Mivel a férfi jelenleg nincs szállítható állapotban, az ügyében a döntést a kassai bíróság valószínűleg csak júniusban hozza meg. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?