Az oktatási tárca 200 000 euróval támogatta a tanulók egészségesebb étkezését

iskolai étkezde
Pozsony |

A Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma (MŠVVŠ) csaknem 200 000 euró támogatást osztott szét 30 iskola között az „Egészség a tányéron 2018” projekt keretében. Erről az oktatási tárca kommunikációs osztálya tájékoztatott szerdán.

 

A projekt célja olyan aktivitások támogatása, melyek az elhízottság megelőzésére, illetve a diákok rendszeres folyadékpótlásának biztosítására irányulnak.

A felhívásra, melynek a határideje május 10. volt, 69 iskola jelentkezett. Összesen 537 534 euróra pályáztak, a pályázatra szánt keretösszeg azonban csupán 197 500 euró volt.

A pályázat keretében kiutalt legalacsonyabb összeg 3500 euró, a legmagasabb pedig 10 000 euró volt. Az egyes iskoláknak a támogatás 10%-ának megfelelő összeggel kellett hozzájárulniuk az adott projekt megvalósításához.  

 

Kapcsolódó cikkünk

Összesen 22 projekttel pályáztak sikeresen az alapiskolák, rajtuk kívül hét középiskola és egy összevont iskola nyert támogatást.

A legtöbb projektet, összesen tízet a Nyitra megyei iskolák valósíthatják meg. Nagyszombat, Zsolna és Eperjes megyéből megyénként öt, Trencsén megyéből kettő, Pozsony, Besztercebánya és Kassa megyéből pedig megyénként egy pályázatot bírált el pozitívan a pályázati bizottság. A felhívásról bővebb tájékoztató a következő weboldalon található: http://www.minedu.sk/zdravie-na-tanieri/.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?