Bostoni robbantás - Egyesek összetévesztik a cseheket és a csecseneket

Boston |

<p>Az amerikai közösségi internetes oldalakon számos kommentelő összetéveszti a cseheket a csecsenekkel, akik közül a hétfői bostoni merénylet két gyanúsított tettese kikerült, s emiatt Csehország amerikai nagykövete magyarázkodásra kényszerült. A nagykövetség honlapjára kitett nyilatkozatában Petr Gandalovic nagykövet &quot;szerencsétlen félreértésről&quot; írt szombaton.</p>

 "A Cseh köztársaság és a Csecsenföld két különböző entitás - a Cseh Köztársaság Közép-Európában van, a Csecsenföld az Oroszországi Föderáció része... és a Cseh Köztársaság az Egyesült Államok aktív és megbízható partnere a terrorizmus elleni harcban" - szögezte le.
    E tévedésre még a CNN hírtelevízióban is akadt példa, amikor egy volt titkos ügynök azt mondta, hogy az ifjabbik gyanúsítottat (Dzsohar Carnajevet) az iszlamista Cseh Köztársaság első elnökéről nevezték el. Az ügynök Dzsohar Dudajevre, a függetlenségre törekvő Icskerija Csecsen Köztársaság elnökére utalt.
    A kommentekbe bekapcsolódó amerikai csehek is tiltakoztak, de egyesek gúnyolódtak is az amerikai oktatási rendszer színvonalán, vagy azt üzenték a vitapartnereknek, hogy néha-néha nézzenek a térképre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?