Bostoni robbantás: az egyik gyanúsított meghalt a kórházban, a másikat még üldözik

Boston |

<p>Üldözés után őrizetbe vett az amerikai rendőrség egy gyanúsítottat a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban, egy másik után még kutatnak - közölte pénteken a The Boston Globe című lap. Az elfogott férfi később a kórházban belehalt súlyos sebeibe.</p>

 

Az őrizetbe vett gyanúsított Boston peremvárosában, Watertownban került rendőrkézre - közölte egy tisztségviselő. A hatóságok körülzártak egy húsz háztömbnyi területet, és a rendőrség különleges erői keresik a másik gyanúsítottat - írja a The Boston Globe.    Edward Davis bostoni rendőrfőnök megerősítette a gyanúsított halálát és a másik gyanúsított további üldözését. Az utóbbi "fel van fegyverezve és veszélyes" - figyelmeztetett Twitter-oldalán a rendőri vezető. A rendőrség arra kérte Watertown lakóit, hogy ne nyissanak ajtót senkinek, és "maradjanak távol az ablakoktól", amíg folyik a hajsza a másik személy után.    A bostoni maratonon elkövetett robbantások két feltételezett elkövetőjét gyanúsítják a műszaki egyetemnél, a Massachusetts Institute of Technologynál (MIT) történt rendőrgyilkossággal is egy államügyész szerint. Mint utalt rá, két férfi helyi idő szerint csütörtök éjjel lelőtt egy rendőrt az egyetemnél, majd fegyverrel fenyegetőzve elrabolt egy autót. A sofőrt később sértetlenül elengedték.    A gyanúsítottak az elrabolt gépkocsiból robbanószereket dobáltak az őket Watertownba, Boston egyik külső kerületébe követő rendőrök felé. Tűzharc alakult ki, az egyik gyanúsított súlyosan megsebesült, majd őrizetbe vétele után a kórházban meghalt, míg a társa még menekül - közölték a hatóságok.    A rendőrség később új fotót tett közzé a még üldözött férifiről, aki a korábbi képeken fehér sapkát viselt. Az új képen szürke csuklyás pólóban látható, a kapucni a fejére húzva.    A hatóságok elrendelték minden tömegközlekedési eszköz leállítását a bostoni régióban, számos iskola is zárva tart. A város nyugati részének és hat közeli településnek a lakóit is felszólították, hogy maradjanak otthon. A rendőrség azt ígérte, hogy házról házra járva kutatja fel a gyanúsítottat, az amerikai hírközlés egy része "embervadászatnak" nevezi a nagyszabású akciót.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?