A polgármesterek kerítést építenének Kassa két hírhedt roma telepe mellé

kerítés
Kassar |

Kassa-Nyugat városrész polgármester-helyettese és a Luník IX városrész polgármestere is egyetért abban, hogy kerítést kell építeni a Mašličkovo romatelep és a gyorsforgalmi út közé. 
 

Andrej Sitkár (Smer) polgármester-helyettes szerint azért van szükség a kerítésre, mert a telepen élők a forgalmas úton átvágva járnak be a városba, ami rendkívül balesetveszélyes. Nemrégiben történt is egy halálos baleset az Optima bevásárlóközpont közelében, halálra gázoltak egy tízéves roma gyereket. „Nyugat városrésszel együtt szeretnénk felhúzni a kerítést a gyorsforgalmi út mentén, helyet hagyva egy gyalogátkelőnek. Az emberek kénytelenek lennének azon át, nem pedig az úttesten keresztül átkelni a túloldalra” – mondta Marcel Šaňa, a Luník IX polgármestere. Kiderült, Sitkár már korábban is kérte a városvezetést, hogy orvosolja a problémát, de hiába. Azt szerette volna, ha az utat teljes hosszában elkerítik, Sacától egészen a Luník IX bevezető útjáig, hasonlóképpen, mint az Eperjes felől vezető gyorsforgalmi utat. Mivel a 675 méter hosszú kerítés 20 ezer euróba kerülne, a város túl drágának találta az ötletet. Az útszakasz a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) tulajdonában van, ezért Sitkár őket is megkereste. Michaela Michalová, az NDS szóvivőjének nyilatkozata szerint a kereszteződés elkerítése valószínűleg nem oldaná meg a problémát. „Tisztában vagyunk a helyzettel, más szakaszokon is hasonló gondokkal küszködünk. Ott az emberek a kerítésben folyamatosan kárt téve járnak át az utakon. Pontosan ezért szükséges lenne elkeríteni a Luník IX-re vezető utat is, vagy ivóvízforrást létesíteni a Mašličkovo telepen, ugyanis főleg az aluljáró alatti vízcsaphoz mennek, akik átvágnak a veszélyes útszakaszon” – zárta Michalová. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?