Citerán játszik a Mezőn

<p>Csak citerán játszik napokban megjelenő új lemezén, a Mezőn a hegedűvirtuóz Lajkó Félix.</p>

 

„Tízévesen a citera volt az első hangszerem, és azóta is jelen van az életemben. Szerettem volna egy olyan lemezt, amelyen csak citerán játszom, hegedűn egyáltalán nem” – mondta Lajkó Félix.Felidézte, hogy előző lemezein is vannak citerás felvételek, filmzenékben is többször játszott ezen a hangszeren, és mostanában a koncertjein is rendre előveszi a citerát a hegedű mellett. Lajkó Félix szerint nem igazán más a két hangszeren játszani, talán a hegedű időigényesebb. „A Mezőn szólókompozíciók és zenekari számok egyaránt vannak, akad közöttük könnyedebb és egészen komoly darab is. A lemezen szabadkai zenésztársaim, vagyis Brasnyó Antal brácsás, Kurina Ferenc bőgős és Kurina Mihály cimbalmos hallható még” – fejtette ki a zenész, aki az elmúlt években több lemezt rögzített szokatlan helyszíneken. A bokorból című, 2009-ben megjelent anyagot a palicsi erdőben vették fel, a két évvel későbbi Makovecz-turné anyagát pedig a 2011-ben elhunyt építész által tervezett épületekben. A szerbiai születésű Lajkó Félix 1994-ben adta ki első lemezét, 1997-ben pedig megjelent kartonborítós CD-je, amelyen a szabadkai Kurina testvérek játszottak. Lajkó Félix különféle formációkban járja a világot, 2006 óta kíséri Brasnyó Antal brácsás. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?