A belügyi tárca újabb személycseréket tervez a rendőrség vezetőségén belül

Denisa Saková
Pozsony |

A Belügyminisztérium újabb személycseréket tervez a rendőrség vezetőségén belül. Ezt Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter közölte. Bővebb tájékoztatást azonban egyelőre nem adott.

 

„A rendőrség vezetőségében véghezvitt személycserék még nem zárultak le” – jelentette ki Saková. A miniszter asszony így reagált az Eurobarometer felmérésének eredményére, mely szerint az Európai Unión belül Szlovákiában bíznak a legkevésbé a rendőrségben. „A felmérés eredményeit március második felében dolgozták fel, vagyis közvetlenül Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolása után. A rendőrséghez való negatív hozzáállás és a rendőrségről szóló negatív információk miatt az eredmény várható volt” – magyarázta Saková.

A miniszter asszony emlékeztetett: Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő, Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter, valamint Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány vállalták a politikai felelősséget a történtekért. Hozzátette: a tárca azon dolgozik, hogy az ország jövőre jobb eredményt érjen el a rendőrségbe vetett bizalom területén.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az Eurobarometer felmérése szerint a nyilvánosság több mint fele nem bízik a szlovák rendőrségben, ami az EU-n belül a legrosszabb arány. A lakosok 55 százaléka nem bízik, 38 százaléka pedig bízik a rendőrségben. Az EU-n belül átlagban a lakosok 73 százaléka bízik a rendőrségben.       

A felmérés szerint a dánok bíznak leginkább a rendőrségben. Az arány ott 93 százalék, a lakosok 5 százaléka pedig bizalmatlan.

A felmérés eredményeit a Transparency International Szlovákia nevű civil szervezet is megosztotta a Facebook-oldalán. A szervezet szerint világos lépések történtek a rendőrségbe vetett bizalom helyreállítása érdekében. Több politikailag érzékeny ügy vizsgálatát hozták fel példaként, illetve az országos rendőrfőkapitány őszre tervezett választását. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?