Kiújult a világhírű filmkritikus, Roger Ebert rákbetegsége

Los Angeles |

<p>Kiújult a rákbetegség Roger Ebert szervezetében, a világhírű amerikai filmkritikus ezért bejelentette, hogy szünetet tart több mint negyven éve tartó pályafutásában.</p>

 

A 70 éves Ebert már több nagy csatát is megvívott a kórral: több műtéten és kemoterápián esett át azóta, hogy 2002-ben pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak nála, nem sokkal később pedig a nyálmirigyeit is megtámadta a betegség. Az egyik operáció következtében nem tud beszélni és enni, a kommunikációt egy speciális számítógéppel, illetve papírral és ceruzával oldja meg, és csövön keresztül táplálja magát.     Most sugárterápia vár rá, ezért úgy döntött, "egy időre eltűnik" és visszafogja munkatempóját. Orvosai azt követően vették észre a rák visszatértét, hogy Ebert decemberben elesett és eltörte csípőjét. Mint kiderült, a fájdalmas törést, amely miatt nehézkessé vált számára a járás, a rák okozta.    A világhírű filmkritikus azonban leszögezte, "nem távozik", és szándékában áll még kritikákat írni bizonyos filmekről. "Mi több, végre azt tehetem, amiről mindig is álmodoztam: csak azokról a filmekről írok, amelyekről akarok" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy betegségével kapcsolatos gondolatait is papírra akarja vetni.    Roger Ebert kritikáit több mint kétszáz újság veszi át. Az újságíró 1967 óta a Chicago Sun-Times hasábjain jelenteti meg bírálatait, munkásságát már 1975-ben Pulitzer-díjjal ismerték el. A Forbes magazin 2007-ben az Egyesült Államok legbefolyásosabb szakírójának nevezte őt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?