Új üzletközpont épül Somorján

Somorja
Somorja |

Új üzletközpont nyílik a közeljövőben Somorján, a Lidl mellett. Valacsay Mária, a somorjai önkormányzat építészeti, beruházási és városfejlesztési szakosztályának osztályvezetője elmondta, hogy még csak a régészeti feltárásoknál tartanak, egyelőre szó sincs építkezésről.

Az új bevásárlóközpont, a Forespo Dunaj 1 Rt., valamint a Retail Box Somorja közreműködésével, egyhektáros területen épül fel. Az épület egyszintes, 90 x 84 négyzetméteres lesz, amelyben kilenc önálló, több száz négyzetméteres üzlet kap helyet, több mint száz parkolóhellyel. A közvetlen csatlakozó kereszteződés forgalmát is szabályozni fogják, további letérő sávok hozzáadásával az egyes üzletközpontokhoz.

 

Kapcsolódó cikkünk

Kérdésünkre, lesz- e körforgalom ezen a már most is nagyon forgalmas kereszteződésen, Valacsay Mária azt válaszolta, hogy a kereszteződés hivatalos kapacitásértékelése nem indokolja a körforgalmat. Ez ugyanis csak akkor indokolt, ha a kereszteződés mind a négy irányból egyformán van megterhelve, ám itt a 63-as út forgalma jóval nagyobb, mint a másik két csatlakozó úté. Tegnap megérkezett az építkezési engedély is, amely pár héten belül jogerős lesz, miután lezárul a régészeti feltárás, és nem merülnek fel ellenvetések.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?