Wimbledon - Serena Williams: ez csak a kezdet

Serena Williams
London |

Serena Williams szerint pályafutása utolsó fejezetének csak a kezdete, hogy 36 évesen, alig több mint tíz hónappal gyermeke születése után döntőbe jutott a wimbledoni tenisztornán.

 

"Ez csak a kezdet, jó lenne, ha a folytatásban is ezt az utat járhatnám. Néhány hónappal ezelőtt még azt sem tudtam, hogyan térhetnék vissza, az is sok időbe telt, mire megláttam a fényt az alagút végén" - nyilatkozta az elveszített szombati finálé után Serena Williams.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai sportoló első gyermeke, Alexis Olympia szeptember 1-jén született, ráadásul a sürgősségi császármetszés után komplikációk léptek fel, és több műtétre volt szükség a kialakult vérrögök eltávolításához.

A wimbledoni tornán két héten keresztül remekül teljesített, korábbi önmagát idézte, ám a szombati döntőt a német Angelique Kerber nyerte két játszmában.

"Úgy gondolom, ez a két hét megmutatta, hogy képes vagyok versenyezni, és egy Grand Slam-tornát is végigbírok. Óriási lépést tettem, az újabb fejezet elkezdődött, csak folytatni kell" - szögezte le a korábbi világelső, aki az angliai tornát a világranglista 181. helyéről kezdte, hétfőtől azonban ismét a legjobb harminc között lesz.
   

 

Kapcsolódó cikkünk

Margaret Court, Evonne Goolagong és Kim Clijsters után Serena Williams lehet a negyedik teniszező 1968 óta, aki szülés után Grand Slam-tornát nyer. A döntő utáni nyilatkozatában meg is jegyezte, hogy "ma az összes édesanyáért is játszottam".

Az ugyancsak korábbi világelső Angelique Kerber kijelentette, biztos benne, hogy amerikai riválisának hamarosan összejön a következő Grand Slam-címe.

"Inspiráció vagy mindannyiunk számára" - mondta Serenáról.

A német teniszező kifejtette, Serena Williamsszel szemben a legjobb formáját kellett nyújtania, különösen a legfontosabb pillanatokban, csak így nyerhetett. Sikerét emellett az elmúlt években gyűjtött tapasztalatának tulajdonította.

"Angelique nagyon jól, ésszel játszott" - dicsérte ellenfelét Williams.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?