Egyelőre marad Kassán a U. S. Steel acélmű

Pozsony |

<p>A kassai acélmű alkalmazottainak nem kell tartaniuk a társaság amerikai tulajdonosának gyors kivonulásától &ndash; állítja Tomáš Malatinský gazdasági miniszter.&nbsp;</p>

„Úgy gondolom, hogy pillanatnyilag nem aktuális a U. S. Steel kivonulása, és nem lesz az jövőre, és remélem az azt követő évben sem. Hosszabb távra azonban erre nincs garancia, az amerikai befektető ugyanis még nem nyilatkozott az ügyben” – mondta el Malatinský. A céget a szlovák kormány a legkülönfélébb kedvezményekkel próbálja maradásra bírni, amelyek közül az olcsóbb energiaszolgáltatás tűnik a legvonzóbbnak, részleteteket azonban eddig egyetlen fél sem közölt.

Hírlapi források szerint a U. S. Steel már eldöntötte, hogy marad, a kérdés már csak az, hogy meddig. Az amerikai céget állítólag nem a kormány által kínált kedvezmények győzték meg, hanem az, hogy egyelőre nem talált olyan vevőt, amely elfogadható árat kínál a 12 500 embernek munkát adó gyárért. A cég megvételét az ukrán Metinvest és az orosz Evraz fontolgatta. A Sme napilap forrásai szerint azonban egy kedvező árajánlat esetén az amerikaiak probléma nélkül megválnak a cégtől. Ami biztos, hogy a cég kollektív szerződése 2014-ig érvényes, és ezen a tulajdonosváltás sem változtatna. Eszerint a jövő év végéig nem kerülhet sor tömeges elbocsátásokra. (SITA, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?