Klubja is eltiltotta a náci karlendítéssel ünneplő focistát

Athén |

<p>A szezon végéig nem szerepelhet csapatában Giorgosz Katidisz, az AEK Athén futballistája, aki szombaton náci karlendítéssel ünnepelte gólját a Veria ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen.</p>

Az erről szóló döntést kedden este közölte a klub, amely nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a 20 éves játékos a jövőben az egyesület kötelekében maradhat-e.  

    "Erről a nyáron születhet döntés" - áll a közleményben.     A labdarúgó egyébként hétfőn maga is azt kérte, hogy egy időre mentsék fel a játék alól, és a tettét "elfogadhatatlannak" minősítette.       "Nem tudom visszaforgatni az idő kerekét, de azt szeretném egyértelművé tenni, hogy nem vagyok fasiszta, neonáci vagy rasszista" - mondta a fiatal középpályás.     Az eset után a görög szövetség örökre eltiltotta a válogatottságtól Katidiszt, aki korábban az U19-es nemzeti együttes kapitánya volt. A szervezet szerint nyílt provokációról van szó, amely a nácik áldozatainak hozzátartozói mellett a labdarúgás humánus jellegét is megsértette.     Katidisz közvetlenül a történtek után még így magyarázkodott:     "Csapattársamra, Mihalisz Pavliszra mutattam a lelátón, aki egészségi problémákkal küszködik, és neki ajánlottam a gólomat." 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?