Megkezdődött a helyhatósági választások előtti hivatalos kampányidőszak

Pozsony |

Július 10-én kezdődött meg a novemberi helyhatósági választások előtti hivatalos kampányidőszak. Ezen a napon tették közzé a Törvénytárban a választások kihirdetéséről szóló határozatot. A választások előtt a polgármesterjelöltek mellett az egyes települések önkormányzatainak képviselőjelöltjei is kampányolhatnak. Az egyes jelöltek néhány ezer eurót, a politikai pártok legfeljebb félmillió eurót fordíthatnak a kampányra. A hivatalos kampány 48 órával a helyhatósági választások napja előtt ér véget. A választásokra november 10-én, szombaton kerül sor.

A törvény szerint a választási kampány alatt egy politikai párt, politikai mozgalom, pártkoalíció, jelölt vagy harmadik fél bármi olyan tevékenysége értendő, amelyet általában téríteni kell, és amely a felsoroltak tevékenységének, céljainak és programjának népszerűsítésére irányul egy választott tisztség elnyerése érdekében. Ide tartozik a felsorolt szereplők javára és terhére végzett tevékenység is.

Egy politikai párt legfeljebb 500 000 eurót fordíthat a kampányra. Pozsony és Kassa polgármesterjelöltjei legfeljebb 250 000 eurót költhetnek el a kampányidőszakban, az egyéb nagyobb városok és községek polgármesterjelöltjei a lakosság számának függvényében 10-100 000 eurót fordíthatnak a kampányra.

Az 5000-nél kevesebb lakost számláló városok és községek polgármesterjelöltjeinek a kampány során a lakosok számától függően 2-5000 euróból kell gazdálkodniuk.

A törvény értelmében a kampányt egy regisztrált harmadik fél is intézheti, ebben az esetben a kampányra fordítható összeg felső határértéke 25 000 euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?