Pollák a romaügyi reformról

Pozsony |

<p>Ha a roma közösséggel kapcsolatos reform a végrehajtás során eltérne az alapfilozófiájától, Peter Pollák kész lemondani a romaügyi kormánybiztos posztjáról.&nbsp;</p>

Pollák hétfőn a roma pártok, szervezetek vezetőivel együtt tekintette át a körvonalazódó reformlépéseket. Hangsúlyozta, a tervezett csomag nem képzelhető el csak restriktív intézkedések sorozataként. Reméli, a politikusok felhagynak azzal, hogy politikai tőkét kovácsoljanak a romákkal kapcsolatos társadalmi problémákból. A kormánybiztos szerint az utóbbi 22 évben nagyon sokan „élősködtek” a témán, de lényeges lépések nem történtek.

A reformok előkészítésén a belügyminisztériumnál, a munkaügyi tárcánál és a kormánybiztosi hivatalban is munkacsoportok dolgoznak. Jelenleg azt tekintik át, konkrétan mely törvényeket érintik majd a javasolt lépések.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?