Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

<p>Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, melynek vezérgondolata: Mindannyian menekültek vagyunk a világon &ndash; közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az MTI-vel.</p>

 

Tájékoztatása szerint az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig pénteken  huszonnyolcadszor szervezi meg a MEÖT ezt az eseményt.    Hozzátette: a világimanap tematikája "a jövevénység és a befogadás témáit járja körül". A tematikát idén a francia keresztény nők készítették el. Megjegyezte, a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, "együtt imádkozva (...) a menekültekért, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak".    A MEÖT főtitkára közleményében rámutatott: az imanap résztvevői az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, "és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését".    A világimanapra való felkészülést segítő anyagok elérhetők és letölthetők a www.meot.hu honlapon.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?