Az Alkonyat-saga befejező epizódja söpörte be a legtöbb citromdíjat

Los Angeles |

<p>Az Alkonyat-saga befejező epizódja hetet söpört a legpocsékabb amerikai filmeknek járó Arany Málna-díjakból a szombati gálán, de két citromdíjat vihetett el Adam Sander Apa ég! című vígjátéka is, és nem maradt hoppon Rihanna, az énekesnő sem, aki a Csatahajó című sci-fi akciófilmben nyújtott könnyen feledhető alakítást matrózként az ítészek szerint.</p>

 

A vámpírrománc befejező része, a Hajnalhasadás 2. egyebek közt a legrosszabb film, a legrosszabb rendező (Bill Condon), a legrosszabb női főszereplő (Kristen Stewart) és a legrosszabb férfi epizódszereplő (Taylor Lautner) kategóriában diadalmaskodott. Az Alkonyat-filmnek így sem sikerült megismételnie a Jack és Jill című tavalyi teljesítményét, amikor az Adam Sandler-féle film mind a tíz citromdíjat besöpörte.    Az Alkonyat-széria filmjei az elmúlt években is ott voltak a jelöltek között, de díjat még nem kaptak. A szavazásban is résztvevő mozirajongók tréfás bejegyzései szerint a filmakadémiához hasonlóan, amely csak az utolsó Gyűrűk ura-filmnek ítélte oda a legjobb filmnek járó Oscart, ők is megvárták a legutolsó Alkonyat-epizódot, hogy rajta vezessék le az egész széria iránti megvetésüket.     A citromdíjak kedvelt célpontjának számító Adam Sandler, aki személy szerint hármat is elnyert a tavalyi Arany Málnák közül, idén ugyancsak bezsebelhette a legrosszabb férfi főszereplőnek járó díjat, míg a film a legcsapnivalóbb forgatókönyvet megillető Arany Málnát vihette haza.     A legpocsékabb filmeknek járó díjakat az Arany Málna Alapítvány 650 tagjának és a Rotten Tomatoes (Rohadt Paradicsomok) filmes honlap olvasóinak szavazatai alapján ítélik oda az Oscar-díj ellenpontjaként. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málnaszem. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón, amelyet ugyanabban a Los Angeles-i utcában tartanak, egy szálloda reggelizőjében, amelyben az Oscar-gálának is helyet adó Dolby Színház található.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?