Kočnert zsarolásért is vizsgálják

kočner
Pozsony |

Már nemcsak gazdasági bűncselekmények ügyében, hanem egy újságíró állítólagos zsarolása miatt is eljárást indított a rendőrség a kétes múltú Marián Kočner vállalkozó ellen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap közölte, hogy a zsarolás ügyben már bűnvádi eljárást kezdeményeztek Kočner ellen.

A vállalkozót 70 millió euró értékű váltók hamisításával is meggyanúsították, s a bíróság vizsgálati fogságba küldte, így Kočner jelenleg a pozsonyi Igazságügyi Palotában várja a bírósági tárgyalás kezdetét.

A Sme napilap július elején tájékoztatott arról, hogy amikor újságírója, Adam Valček a Technopol ügy kapcsán küldött el néhány kérdést e-mailben Kočnernek, a vállalkozó válaszában az újságíró magánéletét firtató kérdéseket küldött neki. „Olyan, egészségi állapotáról és családjáról szóló információk szerepeltek a kérdésekben, amelyekhez nem juthatott hozzá nyilvános forrásokból” – közölte sajtónyilatkozatban a Sme napilap. Valček ezt követően, június elsején jelentette fel Kočnert. „Tekintettel a nyomozás korai stádiumára, nem tehetünk közzé bővebb információkat az eljárásról” – közölte tegnap Martin Wäldl, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kapcsolódó cikkünk

Nem ez volt az első eset, hogy Kočner újságírókat próbált megfenyegetni, megfélemlíteni. Legutóbb tavaly ősszel mondta az azóta meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságírónak, aki szintén írt a Technopol ügyről, hogy vájkálni fog az ő és a családja magánéletében, és lejáratja őt. „Tudom, hogy valami más is van emögött, de még nem tudom bebizonyítani, hogy mi. Majd ha egyszer be tudom bizonyítani, akkor garantálom Kuciak úr, hogy befejezi az újságírást, mert a földbe döngölöm” – mondta egyebek mellett az újságírónak Kočner.

Kuciak a beszélgetést követően azonnal feljelentette a vállalkozót, a rendőrség viszont akkor többhetes huzavona után azzal zárta le az eljárást, hogy Kočner nem követett el törvényszegést. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?