Raúl Castro visszavonul?

Havanna |

<p>Váratlanul felvetette visszavonulásának lehetőségét pénteken Raúl Castro kubai államfő, aki Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel tanácskozott Havannában. &quot;Nyolcvankét éves leszek&quot; - jelentette ki a kubai vezető újságírók előtt egy szovjet katonáknak emléket állító mauzóleum épületénél, ahova a Havannában tartózkodó Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel közösen látogatott el. &quot;Jogom van visszavonulni, nem gondolják?&quot; - tette hozzá.</p>


    Raúl Castro a tervek szerint vasárnap teszi le újabb ötéves elnöki megbízatásra szóló hivatali esküjét. Az államfő "érdekes" beszédet ígért beiktatása napjára.
    A kubai vezető azt is jelezte, hogy két parlamenti ciklusra korlátozna minden kormányzati pozíciót, beleértve az elnökséget is. Ebből sokan arra következtetnek, hogy Raúl Castro várható újabb mandátuma lesz az utolsó számára.
    Raúl Castro esetleges kivonulása a politikai életből egyet jelentene a Castro-fivérek több mint fél évszázados uralmának végével. Raúl bátyja, a most 86 éves Fidel Castro 1959-ben került hatalomra az Egyesült Államok által támogatott kubai vezető, Fulgencio Batista ellen szervezett forradalom élén.
    Az Egyesült Államok és Kuba viszonya röviddel a Castro-uralom kezdete után hűvössé vált. A szigetország ellen 51 évvel ezelőtt bevezetett amerikai gazdasági embargó egyik fő rendelkezése kiköti: addig nem vetnek véget a korlátozásnak, amíg a Castro család valamelyik tagja van hatalmon.
    Raúl Castro 2006-ban vette át az irányítást beteg testvérétől, azóta egy sor gazdasági és társadalmi reformot hajtott végre, de az országot továbbra is egy párt irányítja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?