Feljelentés a magas vízdíj miatt

Dunaszerdahely. |

<p>Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Karcsai úti, romák lakta negyed egyik lakója, mivel úgy véli, túl magas vízdíjat fizet, azt gyanítja, félrevezetik. A telep kezelője úgy nyilatkozott: a lakosoknak módjukban áll ellenőrizniük a közüzemi befizetéseket.</p>

Kuruc Jenő, a Karcsai úti negyed lakója elmondta: tudomása szerint nem lenne szabad lakást úgy használatba adni, hogy nincs benne önálló vízóra – márpedig vele ez történt. „A lakások kezelője a Romológiai Kutatóintézet, amely szerződéses viszonyban áll a Nyugat-szlovákiai Vízművekkel, így a számlát nem közvetlenül kapjuk kézhez – közölte. – Családom az utóbbi négy évben mintegy 420 köbméter hideg vizet fogyasztott, amiért 1360 eurót fizettem. Az ivóvíz jelenlegi árával számolva ez mintegy 600 euróval több annál, mint amennyit fizetnem kellett volna. Utánanéztem: városunkban legfeljebb 2,10 euróba kerül a hideg víz köbmétere, a mi havi fogyasztásunk pedig 10–11 köbméter. Ezzel szemben szinte minden hónapban 50–60 eurót fizetek a vízért, míg a számlákat csak többszöri sürgetésre kapom meg; úgy vélem, méltán érzem becsapva magam.”

Ravasz József, a Romológiai Kutatóintézet vezetője, a telep nyújtotta szociális szolgáltatások koordinátora kifejtette: a Karcsai úton élő, érvényes bérleti szerződéssel rendelkező lakosok ellenőrizhetik a közüzemi befizetéseket. „Ennek sosem volt és jelenleg sincs akadálya – közölte. – Rosszulesik, hogy visszaéléssel gyanúsítanak, az ügy tisztázása érdekében minden bizonylatot átadtam a rendőrségnek. Elismerem, hogy a telep lakói magas vízdíjat fizetnek. Felmerül a kérdés: miért nincs minden családnak önálló vízórája? Egyszerűen azért, mert manipulálhatnák azokat, illetve ismét tartozásokat halmoznának fel, mint tették korábban a város egy másik részében. A vízfogyasztást jelenleg az A, B és C épületekben felszerelt műszerek mérik, a törlesztésen az itt élők egyenlő arányban osztoznak. Az elszámolást – családokra lebontva – a városi hivatal munkatársa végzi, a bizonylatot mindenki személyesen veheti át. Aki nem ért egyet a módszerrel, akár rendőrséghez is fordulhat; a személyem ellen irányuló rágalmazásokat viszont nem vagyok hajlandó tűrni.”

A Karcsai úti negyed lakói a városnak fizetik a bérleti és a vízdíjat. Hájos Zoltán (MKP) polgármester elmondta: a történet hátterében személyes bosszú állhat. „2012 decemberében a képviselő-testület úgy döntött, idén március elsejétől a sportlétesítmények, az egykori Perfects-irodaház és a Karcsai úti szociális lakások is átkerülnek a városi tulajdonú Municipal Kft. kezelésébe, a vízdíjak is a város hatáskörébe fognak tartozni. Biztos, hogy lesznek elégedetlenek, viszont többé a gyanú árnyéka sem merülhet fel, hogy a város vagy más manipulálja a számlákat” – közölte.

Ravasz József romológus szerint a Karcsai úti negyedben élők döntő többsége tisztességesen fizeti a közüzemi számlákat. Kuruc Jenő feltett szándéka, hogy érvényt szerez igazának, sérelmével kész a romaügyi kormánybiztos hivatalához fordulni. Az ügyben a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság folytat vizsgálatot, büntetőeljárás nem indult. (la)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?