A Korean Air veszi meg a ČSA-t?

Prága/Szöul |

<p>A koreai Korean Air Lines légitársaság vizsgálja annak lehetőségét, hogy megvásárolja a cseh nemzeti légitársaság, a CSA 44 százalékos tulajdonhányadát annak érdekében, hogy bővítse kelet-európai járathálózatát - közölte a koreai társaság szóvivője pénteken.</p>

A cseh kormány korábban bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban, áprilisban vagy májusban túladna az egyre rosszabb teljesítményt felmutató nemzeti légitársaságon. Az egy évvel ezelőtt csődbe ment Malévhoz hasonlóan a CSA is a fapados cégek jelentette verseny, a térség romló gazdasági helyzete miatt kieső utasszám és az egyre emelkedő üzemeltetési költségek miatt került nehéz helyzetbe.
    A CSA már korábban túladott járműveinek, hangárjainak és kapcsolódó szolgáltatásainak nagy részén.
    A Korean Air azonban jó befektetési lehetőséget lát a cseh légitársaságban, hiszen a térségben számos útvonalra és repülőtérre rendelkezik leszállási engedéllyel, résidővel. A koreai vállalat 12 európai desztinációval rendelkezik, és a prágai járata az egyetlen a kelet-európai térségben.
    A Korean Air szóvivője leszögezte: egyelőre nem született döntés arról, hogy egyedül vagy konzorciumban pályáznak-e a részesedésre.
    Korábban a katari Qatar Airways is jelezte, hogy vizsgálja a CSA felvásárlásának lehetőségét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?