Gömörben alakul a Híd–MKP-lista

Rimaszombat |

<p>Úgy néz ki, legalább Besztercebánya megyében lesz közös magyar lista. Hétvégén eldől, rábólint-e a Híd az MKP ajánlatára, amely már számokra lebontva részletezi a közös jelöltlistát. A megyeelnök személye már keményebb dió.</p>

Besztercebánya megye járásaiban már konkrét ajánlatokról tanácskoznak a Híd és az MKP járási, illetve megyei szervezetei a novemberi megyei választásokkal kapcsolatban. Az MKP Kerületi Tanácsa tegnap döntött, hogy csökkentett létszámban indít jelölteket.

A cél a magyar szavazatok szétforgácsolódásának elkerülése. A Rimaszombati járásban a lehetséges 6 helyett 4 jelöltet küldenének a listára, a Losonciban 5 helyett 3-at, a Nagykürtösiben 3 helyett 1-et, a Nagyrőceiben pedig 3 helyett 1-et – tudatta lapunkkal sajtóközleményben a párt. A többi hely jutna a Hídnak. A Híd számára nem jelentenek újdonságot ezek a számok, jegyezte meg kérdésünkre Simon Zsolt. „A közelmúlt tárgyalásain ezek elhangzottak” – mondta a párt megyei elnöke. A Híd járási és megyei szinten is megvitatja az elképzelést, tette hozzá. „Végleges álláspontot a kerületi tanácsunk ülése után alakítunk ki” – mondta a képviselő, aki a Híd besztercebányai megyei elnöke. Az ülés a hétvégén lesz. „Ezután következhet az, hogy körzetenként megfogalmazzuk az együttműködési nyilatkozatokat. Ehhez viszont még többeknek hozzá kell szólni” – tette hozzá Simon.Ami a megyeelnököt illeti, az MKP tegnap döntött, hogy a smeres Vladimír Maňkát támogatja, aki jelenleg is betölti a posztot. Simon egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, a Híd kit fog támogatni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?