Arany minősítést nyert a csallóközi termék

Dunaszerdahely |

<p>A január végén megrendezett Danubius Gastro nemzetközi kiállításon adta át Štefan Adam földművelésügyi államtitkár a Szlovák Minőségi Termék (Značka kvality SK) védjegyet a kiválasztott termékeknek és gyártóknak. A csallóközi Búslak Oil szűz és bazsalikomos bio-napraforgóolaja arany minősítést nyert.</p>

E kitüntetés megszerzésének legfontosabb feltételei közé tartozik a kifogástalan minőség, a deklarált technológia, illetve az is, hogy a termék kizárólag hazai alapanyagokból készülhet. Az idei évtől a Szlovák Minőségi Termék védjegynek két fokozata van, a minőséget jelző kitüntetést ugyanis a Gold megjelöléssel bővítették. A Szlovák Minőségi Termék azokat a termékeket illeti meg, amelyek legalább 75 százalékban hazai alapanyagokból készültek, és a gyártási folyamat az országban zajlik. A Szlovák Minőségi Termék Gold megjelölését viszont csak azok a termékek viselhetik, amelyek minőségi mutatói átlagon felüliek.

A Búslak Oil Sungarden bazsalikomos bio-napraforgóolaja kiváló minőségi mutatói révén kiérdemelte az arany fokozatot – döntött a szakmai bizottság. A bazsalikomos bio-napraforgóolaj a Búslak Oil termékcsalád legfiatalabb tagja, elődei – amelyek szintén birtokosai e védjegynek – fokhagymás és chilis kivitelben is kaphatók. A bazsalikom felhasználásával a bio-napraforgóolaj gyártásban új utat nyit a kulináris élvezetek felé a Búslak Oil. Emellett a bazsalikom rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. A növény cseranyagai és illóolajai a felfúvódást csökkentik, gyomorrontáskor segítenek. A bazsalikomnak ismert étvágyjavító, szélhajtó, köhögéscsillapító hatása, ugyanakkor jó idegerősítő is. A gyógynövény csökkenti a magas vérnyomást, és óv a stresszes állapot kialakulásától. A gyógyszerészek bebizonyították, hogy szoptató anyukáknál serkenti a tejelválasztást. Nagy György, a Búslak Oil vezetője elmondta: tervük, hogy tovább bővítsék a bio-napraforgóolajak kínálatát olyan fűszernövények alkalmazásával, amelyek fellelhetők a környezetünkben, és amelyekkel izgalmas gasztronómiai felfedezéseket tehet a fogyasztó, de színesítheti megszokott étrendjét is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?