Régiófocis bunda: 21 gyanúsított

bunda
Besztercebánya |

Szombaton egy besztercebányai játékvezetői szemináriumon 20 személyt helyezett előzetes letartóztatásba a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

A nyomozóhatóság összesen 21 személyt gyanúsít. Egyikük éppen szabadságát tölti, de a rendőrök már vele is felvették a kapcsolatot.

Az akcióban hetven rendőr vett részt, a letartóztatottakat – 13 játékvezetőt, asszisztenst vagy meccsellenőrt és hét sportvezetőt – különbusszal vitték Pozsonyba kihallgatásra. A NAKA futballmeccsek eredményének befolyásolásával gyanúsítja őket. A kívánt eredményért a sportvezetők kétszáztól ezer euróig terjedő összegeket fizettek a játékvezetőknek.

A NAKA egyelőre nem tette közzé a gyanúsítottak keresztnevét sem, s azt sem, mely klubok érintettek az ügyben. A befolyásolt meccseket április és május között játszották a Közép-szlovákiai Labdarúgó-szövetség irányítása alá tartozó bajnokságokban (a harmadiktól az ötödik ligáig).

Információink szerint a szeminárium többi résztvevője sem tudja, konkrétan milyen meccsekről van szó. A rendőrök megszakították az egyik előadást, felolvasták a neveket, s arra kérték az érintetteket, működjenek együtt velük.

A Plus 1 deň napilap úgy tudja, letartóztatták az élvonalbeli nyitraiak edzőjének, Ivan Galádnak a fiát, Roman Galádot is, aki III. ligás játékvezető.

A játékvezetők, asszisztensek és meccsellenőrök négytől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak, a klubvezetőket egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) hangsúlyozta, mindenben együttműködött a NAKA-val az ügy felderítésénél. „Hosszabb állásfoglalást akkor teszünk közzé, ha a NAKA-tól megkapjuk a hivatalos jelentést” – áll a SFZ közleményében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?