Pereden hamarosan pótolják a hiányzó hófogókat

Vágsellye/Kolta/Pered/Sopornya |

<p>Vágsellye környékén kedden és szerdán komoly fennakadást okozott a hófúvás, a galántai járásbeli Sopornya (Šoporňa) irányában hótorlaszok alakultak ki, autók csúsztak ki az útszéli árokba.&nbsp;</p>

Az érsekújvári járásbeli Koltán továbbra is gondot okoznak a hólánc nélkül közlekedő kamionok és teherautók, mert akadályozzák a forgalmat. 

„Levélben fordultunk a rendőrséghez, hogy tegyék kötelezővé a hólánc használatát a Léva-Kolta-Udvard szakaszon közlekedő kamionoknak, de eddig nem kaptunk választ. A hófúvások ezen a héten elsősorban a vágellyei térséget érintik. Pereden hamarosan pótoljuk a hiányzó hófogókat, mert rendkívül nehéz tisztán tartani az utakat az átfújások miatt“ – tájékoztatott Gál Bálint az Érsekújvári Regionális Útkarbantartó Részvénytársaság igazgatója. Tegnap 17 hókotró és szóró autó járta az érsekújvári és vágsellyei járásbeli utakat, az útkarbantartó cég továbbá négy vállalkozóval kötött szerződést, hogy saját tehergépkocsijukkal szórják az utakat.„A folyamatos bevetés miatt néhány régi típusú gépkocsi felmondta a szolgálatot, Nagysurányban a három hókotróból kettőt kell megjavíttatnunk“ – egészítette ki az elmondottakat Gál Bálint. Az Érskújvárból Pozsonyba utazó gépkocsivezetőktől megtudtuk, hogy nem csak Tardoskedd közelében, hanem a Vágsellye és Sopornya közti útszakaszon – a pozsonyi gyorsforgalmi út irányába -- is csak harminc kilométeres sebességgel tudtak haladni a reggeli órákban, itt is több autót kellett az útszéli hóból vontatni a rendkívül csúszós szakaszon.  Az érsekújvári útkarbantartók Vághosszúfalu után még négy kilométeres szakaszt tisztítanak, ám ezen az úton is hiányoznak a hófogók. Idén nem helyeztek ki újakat sem az eltűnt, sem a megrongálódott hófogók helyett, mert ez komoly kiadást jelentene az útkarbantartó cég számára.   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?