Politológusok: ártott a főügyészügy az elnöknek

Pozsony |

<p>Jozef Čentéš parlament által megválasztott főügyész kinevezésének megtagadása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy romlott Ivan Gašparovič államfő megítélése &ndash; vélik egybehangzóan több politológus.</p>

 

Az MVK közvélemény-kutató ügynökség ma közzétett felmérése szerint a lakosság 17,2 százaléka gondolja úgy, hogy az államfő rontja a hazai politika színvonalát. Októberben ezt csak a megkérdezettek 4,4 százaléka vélte így. „Ha az elnök, akinek szerepéből fakadóan apolitikusnak kellenek lenni, és egységesíteni az állampolgárokat, a népszerűtlenségi lista élére dolgozza fel magát, az komoly jelzés a politikai rendszer deformációiról, a társadalmi közhangulatról” – mondta Ivan Horský politológus. Ján Baránek szerint egyértelmű, hogy az államfő a Čentéš-ügy miatt szerezte meg az előkelő negyedik helyet a népszerűtlenségi listán, az állampolgárok azt szerették volna jelezni, hogy elutasítják ezt a lépését.  A listát Gašparovič előtt Richard Sulík (35,8%), Robert Fico (26,9%) és Mikuláš Dzurinda (24,6%) vezeti.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?