Óceánjáró mentette ki a tengerből a hajótörött francia világjáró szólóvitorlázót

<p>Egy az útirányát megváltoztató óceánjáró kirándulóhajó mentette ki a tengerből a hajótörést szenvedett francia Alain Delord-t, aki egyedül akarta megkerülni a világot vitorláshajójával, de hajótörést szenvedett az erős viharban Tasmánia partjaitól több száz kilométerre délre.</p>

 

A 63 éves bretagne-i férfi 56 órája hányódott mentőcsónakján a tengeren, Tasmánia szigetétől mintegy 900 kilométerre dél-délnyugatra, valahol az Indiai- és Csendes-óceán találkozásánál, amikor az Orion nevű kirándulóhajó vasárnap este a fedélzetére emelte. Az ausztrál tengeri mentőszolgálat által riasztott, a Macquarie-szigeti túrára tartó óceánjárónak 53 órára volt szüksége, hogy elérje a hajótörés helyét.     Az AFP tudósítása szerint a kirándulóhajó utasai először mérgelődtek, hogy meg kell változtatniuk útjukat, de aztán nagy éljenzéssel fogadták a jó egészségben a fedélzetre lépő szólóvitorlást.     Mike Taylor, a hajó kapitánya szerint a csodával határos, hogy sikerült észrevenni az erősen hullámzó tengeren egy hatalmas hullám tetején a parányi mentőcsónakot, amely aztán pillanatok alatt szem elől is tűnt egy időre.     Alain Delord pénteken kényszerült elhagyni Tschouk Tschouk Nougat nevű 10,5 méteres vitorlását, mivel annak az erős viharban letört a vitorlája, majd a hajótest is megsérült.     A francia szólóvitorlás október 27-én indult útnak a nyugat-franciaországi Crouesty kikötőjéből, hogy 170 nap alatt megkerülje a Földet. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?