Nem látnak kiutat a tanárok

<p>Belátható időn belül valószínűleg semmilyen tiltakozó akcióra nem kerül sor a béremelést követelő tanárok részéről. Sokan közülük nem helyeslik az érettségik bojkottját. Amiben mindenki egyetért: a novemberi sztrájk egy elszalasztott lehetőség volt.</p>

Március 13-a és az érettségik időpontja – ha a tanárok még ebben a tanévben ki akarnak valamit csikarni a kormánytól, ekkor kellene sztrájkolniuk. Mivel azonban a nagyobb tagsággal rendelkező szakszervezetük (OZ PŠaV) nem csatlakozott az Új Iskolai Szakszervezet március 13-ra (ekkor tesztelik a kilencedikeseket) tervezett egynapos sztrájkjához, megoszlanak a vélemények a további közös fellépést illetően. Novemberben következetesen ki kellett volna tartani huzamosabb ideig, akár példát véve az orvosokról, véli Komjáti Zsolt kassai pedagógus. „Annak, hogy egy ideig van sztrájk, aztán meg nincs, de esetleg megint lesz, nem sok értelme van” – nyilatkozta lapunknak a tanár.

Megoszlanak a vélemények arról is, érdemes-e az érettségi idején sztrájkolni. Peternai Zsuzsanna, az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium igazgatója szerint ez lenne a leghatásosabb. „Akkor derülne ki igazán, mennyire nélkülözhetetlenek a pedagógusok” – véli az igazgató, hozzátéve, hogy a novemberi sztrájk rosszul volt megszervezve.Megengedhetetlen, hogy a diákok lássák kárát a tanárok tiltakozásának, véli Rozsár Mária a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolából. „Én semmiképp nem támogatnám a tesztelés vagy az érettségi bojkottálását” – jegyezte meg lapunk kérdésére.  (vps, mm, szaz, vkm) További részletek hétfői nyomtatott kiadásunkban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?