Fico: a Beneš-dekrétumok megváltoztathatatlanok

Pozsony |

<p>A Beneš-dekrétumok a második világháború következményei, így azok megváltoztathatatlanok &ndash; jelentette ki Robert Fico.&nbsp;</p>

 

„Aki ma mag akarja változtatni a Beneš-dekrétumokat, annak meg kellene változtatni a második világháború eredményeit, a párizsi szerződést, és további dokumentumokat. Ez egy olyan dolog, amely számunkra érinthetetlen, és nem is fogunk vele foglalkozni” – mondta Fico. Bugár Béla, a Híd elnöke szerint a szlovákok jó részében komoly előítéletek élnek ennek a témának a megnyitásával kapcsolatban, holott a kérdésről szakmai vitát kellene folytatni. „Itt valójában egy szimbolikus bocsánatkérésről van szó, mivel az, hogy valaki ilyen vagy olyan nemzetiségű, nem jelenti azt, hogy az ellenségünk” – mondta Bugár a Szlovák Televízióban. A politikusok érintették a kettős állampolgárság kérdését is. Fico szerint az lenne a legegyszerűbb, ha Magyarországgal ezt egy kétoldalú szerződéssel szabályoznák. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?