Lovak segíthetik a leszokásban a dél-koreai internetfüggő kamaszokat

Incshon (Dél-Korea) |

<p>Lovaglóterápia segítségével próbálják leszoktatni internetfüggőségükről a dél-koreai fiatalokat.</p>

 

Dél-Koreában, amely a világ egyik legjobb internetes lefedettségével rendelkező országa és ahol a népesség majdnem kétharmada használ okostelefont, az effajta függőség mára súlyos problémává nőtte ki magát. A kormány adata szerint 680 ezer 10 és 19 éves kor közötti fiatal - vagyis a korcsoport nagyjából 10 százaléka - küzd addikcióval.     A probléma orvoslása érdekében a kormány tavaly bevezette az úgynevezett "kényszerű üzemszünet törvényt", amely korlátozza az internethozzáférést a 16 éven aluliak számára éjfél és hajnali hat óra között. Az intézkedés azonban nem túl hatékony, ugyanis a fiatalok a szüleik azonosítóját felhasználva kijátsszák a rendszert.     Az internetfüggőséggel küzdő tizennégy esztendős Kim szülei próbálkoztak már művészeti és zenei terápiával is, hogy visszatereljék lányuk életét a normális kerékvágásba. Miután azonban az összes próbálkozásuk eredménytelennek bizonyult, Kim iskolája a Riding Healing Center nevű terápiás szervezetet ajánlotta nekik, amely lovaglással kezeli az internetfüggőség egyik fő okaként számon tartott érzelmi és viselkedési problémákat.     "Most a lovakkal foglalkozom és azon jár az agyam, miként tudnám jobban megülni őket. Emiatt pedig már nem érdekel a számítógép és az internet" - mondta a kamaszlány a Szöultól mintegy negyven kilométerre fekvő központban. A Koreai Lovas Egyesület jelenleg két terápiás központot működtet az országban és naponta nagyjából ötvenen vesznek részt a programjain, amelyek célja - egyebek között - a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) és az internetfüggőség kezelése.    Az egyesület 2020-ig további harminc központot akar létrehozni az 50 millió lakosú Dél-Koreában, hogy lépést tartson az általa kínált terápiák iránti igénnyel.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?