Mocsaiék célja a nyolc közé jutás

<p>Ma kezdődik Spanyolországban a férfi kézilabda-világbajnokság, triplázhatnak a franciák&nbsp;</p>

A magyar férfi kézilabda-válogatott szeretné megőrizni pozícióját a legjobbak között a ma kezdődő világbajnokságon. A hivatalos célkitűzés az első nyolc közé kerülés. 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány számtalanszor elmondta, az olimpiai 4. hely erőn felüli teljesítményt kívánt meg védenceitől, s nem is teljesen reális. Az azonban reális elvárás lehet a csapattól, hogy a ma kezdődő spanyolországi vb-n továbbjusson a csoportból, ha pedig a következő meccsét sikerrel veszi, akkor máris a nyolc közé kerül – megváltozott ugyanis a vb lebonyolítási rendje: a csoportmeccsek után nem a középdöntő következik, hanem azonnal egyenes kieséses rendszerben folytatják a csapatok.  Ez a magyarok számára akár kedvező is lehet: az olimpián a Mocsai-csapat éppen azzal tűnt ki, hogy a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzéseket mindig tudta hozni.  Az olimpiai kerettagok közül többen nem lesznek ott a vb-n: Fazekas Nándor már csak a klubcsapatára kíván koncentrálni, értelemszerűen hiányzik Perez Carlos is (ő már az olimpián is afféle túlkoros jolly jokerként volt jelen), Ilyés Ferenc sérült (távollétében Harsányi Gergely lesz a csapatkapitány), Laluska Balázs és Gulyás Péter pedig azért marad távol a válogatottól, mert nem érezte a kapitány részéről a bizalmat.  „A keret kétharmad része a nyár óta egyetlenegy hetet pihent, és túlterhelt – nyilatkozta Mocsai Lajos. – Nehéz vb lesz London után.”  A magyar szövetség hivatalos célként a nyolc közé kerülést jelölte meg, s az aranyért 15, az ezüstért 13, a bronzért 11 millió forint prémiumot írt ki a csapatnak. A 4. hely kilenc, az 5–6. hely hét és fél, a 7–8. hely pedig hatmillió forintot jelentene a gárdának.  A világbajnoki címvédő a francia válogatott, amely történelmet írhat Spanyolországban: zsinórban háromszor ugyanis eddig soha senki nem diadalmaskodott a vb-ken. A franciák edzője, a dán Ulrik Wilbek hazája női válogatottjával 1997-ben már nyert vb-t, így francia diadal esetén ő lehet az első szövetségi kapitány, aki férfi és női válogatottal is világbajnoki címet szerzett. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"96127","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?